Libanon

Regeringen beslutade 2016 att åter öppna en ambassad i Beirut i Libanon. Ambassadetableringen var fullt genomförd under början av 2018.

Uppdatering av den här sidan pågår.

Visum

UD svarar inte på frågor om visum till andra länder. För information om visumregler kontakta det aktuella landets ambassad.
För information om visum till Sverige hänvisas till Migrationsverkets webbplats.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 28 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida
 • Sverige i FN:s säkerhetsråd – vecka 50

  Handskak framför flaggor.

  Veckan som gick i säkerhetsrådet: Arriamöte om förhindrande av folkmord, krigsbrott och brott mot mänskligheten, Afghanistan, Sudan/Darfur, Internationella avvecklingsmekanismen för brottmålstribunaler (IRMCT/MICT), Iran/icke-spridning, Haiti/MINUSJUSTH, resolution om polis, rättsliga frågor och kriminalvård, Centralafrika/UNOCA, resolution om Centralafrikanska republiken (MINUSCA, resolution om gränsöverskridande humanitärt stöd till Syrien, Libanon, Jemen, Sudan/ICC. Golanhöjderna/UNDOF, Kosovo.

  Sverige i FN:s säkerhetsråd – vecka 50
 • Sverige i FN:s säkerhetsråd - vecka 47

  Videolänk FN:s säkerhetsråd.

  Veckan i säkerhetsrådet: Fredsprocessen i Mellanöstern (MEPP), Syrien/politiska spåret, fredsbevarande insatser i Afrika, Libanon/1701, Nordkorea, Burundi

  Sverige i FN:s säkerhetsråd - vecka 47
 • Sverige i FN:s säkerhetsråd - vecka 33

  Veckan som gått i säkerhetsrådet: möte om Libanon/UNIFIL samt pressuttalanden om DR Kongo och Afghanistan.

  Sverige i FN:s säkerhetsråd - vecka 33
 • Sverige i FN:s säkerhetsråd - vecka 30

  FN:s säkerhetsråd

  Veckan i säkerhetsrådet: Afghanistan, Libanon, Etiopien/Eritrea, Myanmar, MEPP, Syrien i det politiska respektive humanitära spåret, Cypern, DRK, Sydsudan, Colombia.

  Sverige i FN:s säkerhetsråd - vecka 30
 • EU och FN hade givarkonferens för Syrien

  Full mötessal under givarkonferensen för Syrien

  När EU och FN tillsammans arrangerade den andra givarkonferensen för Syrien i Bryssel samlade deltagarna ihop totalt 4,4 miljarder dollar för 2018 och 3,4 miljarder dollar för 2019-2020 till humanitärt bistånd. Konferensen uttryckte också stöd för det FN-ledda arbetet med fredsprocessen. Kabinettssekreterare Annika Söder representerade Sverige på mötet.

  EU och FN hade givarkonferens för Syrien
 • Sverige i FN:s säkerhetsråd - vecka 12

  Denna vecka i rådet: Den humanitära situationen i DR Kongo, Syrien, Libanon, Libyen, MINURSO/Västsahara, Tchadsjöregionen, briefing om kopplingen mellan konflikt och hunger, förlängt mandat för expertpanelen för den s.k. 1718-kommittén (Nordkorea), ordförandeuttalande om den s.k. residualmekanismen, pressuttalanden om Demokratiska republiken Kongo (DRK) samt terroristattack i Afghanistan.

  Sverige i FN:s säkerhetsråd - vecka 12
 • Nya ambassadörer till Sverige

  Fyra ambassadörer överlämnade torsdagen 25 januari 2018 sina kreditivbrev till H.M. Konungen i högtidlig audiens på Stockholms slott. Kreditivbrevet är en fullmakt utfärdad av ambassadörens statschef. I och med att brevet nu är överlämnat till Sveriges statschef kan ambassadören från i dag fullt ut representera sitt land i Sverige.

  Nya ambassadörer till Sverige
 • Irak, Afrika, Mellanöstern och försvarssamarbete på utrikesministermöte

  Utrikesminister Margot Wallström

  När EU:s utrikesministrar träffades i Bryssel 11 december diskuterade de bland annat utvecklingen i Irak och Mellanöstern. De fattade också beslut om att inleda EU:s försvarssamarbete Pesco.

  Irak, Afrika, Mellanöstern och försvarssamarbete på utrikesministermöte
 • Sverige i FN:s säkerhetsråd - vecka 34

  Denna vecka: fredsprocessen i Mellanöstern; Demokratiska republiken Kongo; Centralafrikanska republiken; Libanon/UNIFIL; Liberia/UNMIL; Sydsudan/UNMISS; Guinea Bissau; Mali.

  Sverige i FN:s säkerhetsråd - vecka 34
 • Sverige i FN:s säkerhetsråd vecka 29

  Denna vecka innehöll diskussioner om bland annat Irak/UNAMI, Haiti/MINUSTAH/MINUJUSTH, Cypern/UNFICYP, fred och säkerhet i Afrika, Sydsudan/UNMISS, Libanon/UNIFL, sanktionsregimen mot ISIL/Da’esh och Al-Qaida, DRK, samt Jerusalem.

  Sverige i FN:s säkerhetsråd vecka 29