Innehåll om Libanon
Totalt 40 träffar.
-
Ändringar i inreseförbuden till Sverige
Regeringen har i dag beslutat att göra ändringar i inreseförbuden till Sverige. Ändringarna innebär att alla resenärer inom EU/EES omfattas av samma krav vid inresa till Sverige. Skälen till beslutet är den ökande smittspridningen och en hemställan från Folkhälsomyndigheten. Listan över länder med godkända vaccinationsintyg justeras också. Ändringarna träder i kraft den 21 december.
-
Regeringen återinför inreseförbud till Sverige för resenärer från USA, Israel, Kosovo, Libanon, Montenegro och Nordmakedonien
Regeringen har i dag beslutat om ändringar i det tillfälliga inreseförbudet till Sverige. Ändringarna gäller undantaget för personer som bor i vissa utpekade länder utanför EU och ligger i linje med ministerrådets uppdaterade rekommendation till EU:s medlemsstater.
-
Digital teknik, Etiopien och strategiska kompassen på EU-möte
Utvecklingen i Etiopien är en av frågorna som utrikesminister Ann Linde ska diskutera med sina utrikesministerkollegor när de möts i Bryssel 12 juli. Utrikesministrarna ska även ta upp ny teknik ur ett geopolitiskt perspektiv och EU:s strategiska kompass samt ha en informell lunch med Israels nye utrikesminister Yair Lapid.
· Artikel från Ann Linde, Utrikesdepartementet
-
Ny ambassadör i Libanon
Regeringen har idag utsett Ann Dismorr till ambassadör i Beirut.
-
Sanktioner och Turkiet på utrikesministermöte
När utrikesminister Ann Linde träffade sina utrikesministerkollegor från EU-länderna i Bryssel 22 mars fattade de beslut om sanktioner för brott mot mänskliga rättigheter. Utrikesministrarna tog även upp samarbetet med länderna i det södra grannskapet och situationen i östra Medelhavet och EU:s relationer med Turkiet.
· Artikel från Ann Linde, Utrikesdepartementet
-
Turkiet och EU:s södra grannskap på utrikesministermöte
Situationen i östra Medelhavet och EU:s relationer med Turkiet är två frågorna när utrikesminister Ann Linde möter sina ministerkollegor från EU-länderna i Bryssel 22 mars. Utrikesministrarna kommer även ta upp samarbetet med länderna i EU:s södra grannskap samt ha ett videomöte med FN:s högkommissarie för mänskliga rättigheter, Michelle Bachelet.
· Artikel från Ann Linde, Utrikesdepartementet
-
Corona- och vaccinsamordning på videotoppmöte
Statsminister Stefan Löfven träffar sina stats- och regeringschefskollegor på ett tvådagars videotoppmöte 25–26 februari. EU-ledarna ska diskutera corona- och vaccinsamordning på torsdagen. På fredagen kommer de ta upp utrikes- och säkerhetspolitik och relationerna med EU:s södra grannskap.
· Artikel från Statsrådsberedningen
-
Sveriges regionala strategi för Syrienkrisen
Strategin beslutades initialt för perioden 2016-2020 och omfattade då sammantaget 1,8 miljarder kronor. Strategin förlängs att fortsatt gälla för 2021-2023, med en totalvolym för perioden 2016-2023 om 3,210 miljarder kronor.
-
Rekommendation att bemyndiga kommissionen att inleda förhandlingar med tredjeländer om samarbete med Eurojust, 2020/21:FPM46
Faktapromemoria gällande rekommendation till rådets beslut om bemyndigande att inleda förhandlingar om avtal mellan Europeiska unionen och Algeriet, Armenien, Bosnien och Hercegovina, Egypten, Israel, Jordanien, Libanon, Marocko, Tunisien och Turkiet om samarbete mellan Europeiska unionens byrå för straffrättsligt samarbete (Eurojust) och de behöriga myndigheterna för straffrättsligt samarbete i dessa tredjeländer.
-
Sveriges regionala strategi för Syrienkrisen ändras och förlängs till 2023
Idag beslutar regeringen att ändra och förlänga den regionala strategin för Syrienkrisen, för perioden 2021-2023. Beslutet innebär en genomsnittlig ökning med 110 miljoner kronor per år för att bemöta den försämrade situationen för civila i Syrien och för syriska flyktingar och värdsamhällen i grannländerna.
-
Ny ambassadör i Libanon
Regeringen har idag utsett Harriet Pedersen till ambassadör i Beirut.
-
Mänskliga rättigheter, demokrati och rättsstatens principer i Libanon
Här följer en sammanfattning av rapporten om demokrati, mänskliga rättigheter och rättsstatens principer i Libanon samt en länk till rapporten i sin helhet.
· Rapport från Utrikesdepartementet
-
Peter Eriksson besöker Libanon, Jordanien, Palestina och Israel
Peter Eriksson, minister för internationellt utvecklingssamarbete, besöker Libanon, Jordanien, Palestina och Israel den 13-18 oktober för möten med regeringsföreträdare, multilaterala aktörer och civilsamhällesorganisationer.
-
Sverige i FN:s säkerhetsråd – vecka 50
Veckan som gick i säkerhetsrådet: Arriamöte om förhindrande av folkmord, krigsbrott och brott mot mänskligheten, Afghanistan, Sudan/Darfur, Internationella avvecklingsmekanismen för brottmålstribunaler (IRMCT/MICT), Iran/icke-spridning, Haiti/MINUSJUSTH, resolution om polis, rättsliga frågor och kriminalvård, Centralafrika/UNOCA, resolution om Centralafrikanska republiken (MINUSCA, resolution om gränsöverskridande humanitärt stöd till Syrien, Libanon, Jemen, Sudan/ICC. Golanhöjderna/UNDOF, Kosovo.
· Artikel från Utrikesdepartementet
-
Sverige i FN:s säkerhetsråd - vecka 47
Veckan i säkerhetsrådet: Fredsprocessen i Mellanöstern (MEPP), Syrien/politiska spåret, fredsbevarande insatser i Afrika, Libanon/1701, Nordkorea, Burundi
· Artikel från Utrikesdepartementet
-
Sverige i FN:s säkerhetsråd - vecka 33
Veckan som gått i säkerhetsrådet: möte om Libanon/UNIFIL samt pressuttalanden om DR Kongo och Afghanistan.
· Artikel från Utrikesdepartementet
-
Sverige i FN:s säkerhetsråd - vecka 30
Veckan i säkerhetsrådet: Afghanistan, Libanon, Etiopien/Eritrea, Myanmar, MEPP, Syrien i det politiska respektive humanitära spåret, Cypern, DRK, Sydsudan, Colombia.
· Artikel från Utrikesdepartementet
-
EU och FN hade givarkonferens för Syrien
När EU och FN tillsammans arrangerade den andra givarkonferensen för Syrien i Bryssel samlade deltagarna ihop totalt 4,4 miljarder dollar för 2018 och 3,4 miljarder dollar för 2019-2020 till humanitärt bistånd. Konferensen uttryckte också stöd för det FN-ledda arbetet med fredsprocessen. Kabinettssekreterare Annika Söder representerade Sverige på mötet.
· Artikel från Utrikesdepartementet
-
Sverige i FN:s säkerhetsråd - vecka 12
Denna vecka i rådet: Den humanitära situationen i DR Kongo, Syrien, Libanon, Libyen, MINURSO/Västsahara, Tchadsjöregionen, briefing om kopplingen mellan konflikt och hunger, förlängt mandat för expertpanelen för den s.k. 1718-kommittén (Nordkorea), ordförandeuttalande om den s.k. residualmekanismen, pressuttalanden om Demokratiska republiken Kongo (DRK) samt terroristattack i Afghanistan.
· Artikel från Utrikesdepartementet
-
Nya ambassadörer till Sverige
Fyra ambassadörer överlämnade torsdagen 25 januari 2018 sina kreditivbrev till H.M. Konungen i högtidlig audiens på Stockholms slott. Kreditivbrevet är en fullmakt utfärdad av ambassadörens statschef. I och med att brevet nu är överlämnat till Sveriges statschef kan ambassadören från i dag fullt ut representera sitt land i Sverige.