Dominikanska republiken

Sveriges totala export till Dominikanska republiken uppgick till 595 miljoner SEK under 2022 och importen nådde 626 miljoner SEK under samma år. Exporten bestod främst av bilar, maskiner och apparater samt cellulosaetrar och importen bestod nästan uteslutande av frukter och nötter samt järn och stål. Svenska företag som Ericsson, ABB och Volvo har verksamhet i landet. Dominikanska republiken var det första landet i Karibien som öppnade IKEA år 2010.

Dominikanska republiken har observatörsstatus i och ett frihandelsavtal med den karibiska samarbetsorganisationen CARICOM. Landet ingår i ett ekonomiskt partnerskapsavtal (EPA) mellan ett antal karibiska länder och EU, och är associerad medlem i organisationen för regional integration i Centralamerika (SICA). Dominikanska republiken omfattas dessutom av ett frihandelsavtal med USA och Centralamerika, CAFTA-DR.

Sveriges ambassadör i Kuba är sidoackrediterad till Dominikanska republiken. Sverige har ett honorärkonsulat i Santo Domingo.

Visum

UD svarar inte på frågor om visum till andra länder. För information om visumregler kontakta det aktuella landets ambassad.
För information om visum till Sverige hänvisas till Migrationsverkets webbplats.

Innehåll om Dominikanska republiken

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 5 träffar.