Innehållet publicerades under perioden

-
Artikel från Statsrådsberedningen

Statsministern på minitoppmöte om migration

Publicerad · Uppdaterad

Statsminister Stefan Löfven deltog i dag i ett minitoppmöte i Bryssel om migration.

  • Stefan Löfven

    Statsminister Stefan Löfven deltog i dag tillsammans med 15 andra stats- och regeringschefer i det särskilda möte om migration som EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker sammankallat till 24 juni.

    Foto: EU-representationen

  • Stefan Löfven och Jean-Claude Juncker

    Statsminister Stefan Löfven samtalar med EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker, som är värd för söndagens minitoppmöte.

    Foto: Europeiska unionens råd

Syftet med mötet var att diskutera migrationsfrågor.

- Det var bra att träffas i dag för att förbereda nästa veckas diskussioner om migration. Det är viktigt att vi fortsätter arbetet för ett gemensamt asylsystem i Europa - med fokus på samarbete med länder som migranterna kommer från, på att stärka gränserna och på att få en mer rättvis fördelning inom EU, sa statsminister Stefan Löfven efter mötet. 

Utöver Sverige deltog Tyskland, Frankrike, Italien, Belgien, Spanien, Luxemburg, Bulgarien, Kroatien, Nederländerna, Finland, Danmark, Grekland, Slovenien, Österrike och Malta. 

EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker var värd för mötet.

Europeiska rådet, det vill säga samtliga stats- och regeringschefer träffas 28–29 juni. De kommer då att diskutera migrationspolitiska frågor vidare. 

Producerat av EU-representationen