Innehållet publicerades under perioden

-

Resultat på högskoleprovet är giltigt i åtta år

Publicerad

Den 6 augusti fattade regeringen beslut om att förlänga giltighetstiden för resultat på högskoleprovet från 5 till 8 år. Förändringen är en av många satsningar på universitet och högskolor som regeringen har gjort med anledning av det nya coronaviruset.

Matilda Ernkrans sitter vid ett bord och pratar i en mikrofon, i bakgrunden syns grönska.
Matilda Ernkrans på regeringens pressfika den 6 augusti. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

I och med beslutet blir vissa ogiltiga provresultat giltiga igen, och alla resultat från hösten 2012 och framåt går att använda för antagning till vårterminen 2021. Den nya giltighetstiden på provresultat gäller tills vidare.

- Alla provresultat som inte är äldre än 8 år är nu giltiga att söka till högskolan på. Det här är en av många insatser vi gör för att fler ska kunna utbilda sig, säger Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning.

Frågor om högskoleprovet besvaras av Universitets- och högskolerådet

Universitets- och högskolerådets webbplats