Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Statsrådsberedningen

Statsministern deltar vid minneshögtid i Jerusalem för att hedra Förintelsens offer

Publicerad

Den 22-23 januari besöker statsminister Stefan Löfven Jerusalem för att delta vid World Holocaust Forum och hedra Förintelsens offer, samt uppmärksamma att det är 75 år sedan befrielsen av Auschwitz Birkenau. Minneshögtiden äger rum den 23 januari på Yad Vashem, som är den israeliska myndigheten till minne av Förintelsens offer.

Statsministern kommer under besöket i Jerusalem även att möta representanter från det judiska civilsamhället. Samtalen kommer kretsa kring hågkomst av Förintelsen och arbetet mot antisemitism, frågor som står i centrum vid det högnivåmöte som statsministern står värd för i Malmö i oktober 2020.

Notera att World Holocaust Forum inte är öppet för media, eventet kommer att kunna bevakas från presscentret. Inför eventet anordnar Yad Vashem rundvandringar för journalister. Särskild pressackreditering krävs, sista anmälningsdag 15 januari.

Mer på Yad Vashems webbsida

För mer detaljer om programmet, kontakta pressekreterare Maria Soläng.

Presskontakt

Maria Soläng
Pressekreterare hos statsminister Stefan Löfven
Mobil 072-206 19 47
e-post till Maria Soläng