Pressmeddelande från Infrastrukturdepartementet

Elektrifieringskommissionen presenterar kartläggning av laddinfrastruktur och nätkapacitet

Publicerad

Infrastrukturminister Tomas Eneroth deltar i dag på elbilsmässan eComExpo när Elektrifieringskommissionen presenterar en ny kartläggning av tunga lastbilars behov av publika snabbladdningspunkter och hur elnäten möter behoven.

Elektrifieringskommissionen presenterar idag en kartläggning av platser där det finns behov av att etablera laddinfrastruktur för tunga fordon och förutsättningarna för anslutning av laddningspunkter till elnätet vid dessa platser på kort och lång sikt.

Kartläggningen är ett steg i Elektrifieringskommissionens handlingsplan för att möjliggöra eldrivna transporter på större vägar. Den har tagits fram av en arbetsgrupp med deltagare från E.ON Energidistribution, Vattenfall Eldistribution, Power Circle, Scania och Volvo.

Tid: 7 april 13.00

Plats: Scen 1, eComExpo, Scandinavian XPO, Arlandastad

Efter seminariet är infrastrukturministern och övriga medverkande tillgängliga för frågor från media.

Presskontakt

Jennie Zetterström
Pressekreterare hos infrastrukturminister Tomas Eneroth
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-053 92 70
e-post till Jennie Zetterström