Pressmeddelande från Kulturdepartementet

Kulturministern besöker Övertorneå

Publicerad

Lördag den 4 februari reser kulturminister Parisa Liljestrand till Övertorneå för att bland annat besöka språkcentrum för meänkieli och möta Sannings- och försoningskommissionen för tornedalingar, kväner och lantalaiset.

– Jag ser mycket fram emot mitt besök i Tornedalen och att samtala om insatser för främjande av meänkieli och om de svåra och viktiga frågor som Sannings- och försoningskommissionen arbetar med, säger kulturminister Parisa Liljestrand.

Under vistelsen i Övertorneå kommer kulturministern att besöka språkcentrum för meänkieli och resursbiblioteket för meänkieli. Hon kommer också att möta företrädare för Svenska Tornedalingars Riksförbund – Tornionlaaksolaiset. Vidare kommer Parisa Liljestrand att träffa Sannings- och försoningskommissionen för tornedalingar, kväner och lantalaiset.

Press och media är välkomna att delta under besöket vid språkcentret för meänkieli i Nordkalottbibliotekets lokaler. Kontakta presskontakt Henrik Sundbom.

Vid frågor

Media och journalister som vill komma i kontakt med kulturministern, kontakta pressekreterare. För övriga frågor, kontakta växeln på 08-405 10 00 eller skicka e-post till Kulturdepartementets registrator.

Presskontakt

Henrik Sundbom
Politisk sakkunnig åt kulturminister Parisa Liljestrand
Mobil 0761-45 99 37
e-post till Henrik Sundbom