Statsminister Ulf Kristersson och arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson deltar i EU-toppmöte i Bryssel

Publicerad

Onsdag den 22 mars deltar statsminister Ulf Kristersson och arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson vid det sociala trepartstoppmötet för tillväxt och sysselsättning i Bryssel.

Syftet med det sociala trepartstoppmötet för tillväxt och sysselsättning är att skapa ett samråd mellan Europeiska rådet, ministerrådet, kommissionen och arbetsmarknadens parter. Genom toppmötet får de europeiska arbetsmarknadsparterna möjlighet att bidra till de olika delarna av EU:s strategi för tillväxt och sysselsättning.

Det övergripande temat för onsdagens möte är att hitta lösningar till Europas utmaningar inom konkurrenskraft. Målsättningen är att göra Europa till den bästa platsen för industriella investeringar som skapar tillväxt och högkvalitativa arbetstillfällen. Mötet leds av EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen och Europeiska rådets ordförande Charles Michel.

Presskontakt

Hanna Strömberg
Pressekreterare hos statsminister Ulf Kristersson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-128 61 69
e-post till Hanna Strömberg
Elin Olofsson
Presschef hos arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-138 13 28
e-post till Elin Olofsson