Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Kulturdepartementet

Ny generaldirektör för Myndigheten för press, radio och tv

Publicerad

Regeringen har idag fattat beslut om att anställa Jan-Olof Lind som generaldirektör och chef för Myndigheten för press, radio och tv (MPRT). Han kommer närmast från Försvarsdepartementet och tillträder sin tjänst den 1 september 2023.

Jan-Olof Lind har under hela sin karriär varit verksam inom statsförvaltningen och sedan 1999 i olika chefsbefattningar. Lind har arbetat på både Regeringskansliet och andra myndigheter, bland annat i rollen som generaldirektör på Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI) och Försvarets materielverk (FMV).

- Jag är glad att Jan-Olof Lind har tackat ja till rollen som ny generaldirektör för Myndigheten för press, radio och tv. Han har lång erfarenhet av myndighetsledning ur olika perspektiv, inte minst djup kunskap om mediernas betydelse för totalförsvaret. Han har också en gedigen erfarenhet av att leda verksamheter i förändring, vilket kommer väl till pass i den process som pågår med att inordna Statens medieråd i MPRT, säger kulturminister Parisa Liljestrand.

Jan-Olof Linds förordnande löper från 1 september 2023 till 31 augusti 2029.

Presskontakt

Sara E. Persson
Pressekreterare hos kulturminister Parisa Liljestrand
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-112 78 19
e-post till Sara E. Persson
Laddar...