Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Utbildningsdepartementet

Lotta Edholm i digitalt möte med Ukrainas utbildningsminister

Publicerad

I dag, onsdag den 17 maj, kommer skolminister Lotta Edholm ha ett digitalt möte med Ukrainas nytillträdde utbildningsminister Oksen Lisovyi. Syftet är bland annat att framföra Sveriges och EU:s fortsatta stöd till Ukraina.

Ministrarna kommer även samtala om hur barn och unga som flytt undan Rysslands fullskaliga invasion av Ukraina kan få en bra utbildning i en trygg miljö i ett EU-land.

– Det är viktigt att alla barn och unga får gå i skolan, inte minst för att de ska få vara i ett socialt sammanhang med jämnåriga. Därför är utbildning för ukrainska elever en prioriterad fråga under Sveriges ordförandeskap i EU. Jag ser fram emot ett givande samtal med Ukrainas nye utbildningsminister, säger skolminister Lotta Edholm.

Presskontakt

Christian Brundu
T.f. pressekreterare hos skolminister Lotta Edholm
Telefon (växel) 08-405 10 00
Laddar...