Pressmeddelande från Finansdepartementet

Pressträff med finansministern och OECD:s generalsekreterare

Publicerad

Den 14 juni håller finansminister Elisabeth Svantesson en pressträff tillsammans med OECD:s generalsekreterare Mathias Cormann. På pressträffen presenteras OECD:s senaste granskning av svensk ekonomi. Pressträffen hålls på engelska.

Tid:
Plats: På plats och digitalt. Föranmälda journalister kan delta på plats i Bella ingång Rödbodgatan 6 eller digitalt via Zoom.

Praktisk information: Obligatorisk föranmälan för journalister senast onsdag 14 juni kl. 12.00 via e-post till Henrik Nyström, se presskontakt nedan. Ange namn, redaktion, om du vill delta på plats eller digitalt samt i vilken funktion du deltar (reporter eller fotograf). Skicka också med kopia på presslegitimation.

Inpassering sker från kl. 13.45. Deltagande i mån av plats. Ta med legitimation. Under pressträffen kommer journalister som deltar på plats att först få ställa frågor och genomföra enskilda intervjuer. Journalister som deltar digitalt kommer att få praktisk information via mejl.

Arkiverade filmer finns hos Riksarkivet

Här fanns tidigare en eller flera filmer publicerade. Filmer sparas vanligtvis i sex månader på regeringen.se. Därefter arkiveras de hos Riksarkivet. Om du vill se filmen vänligen vänd dig till Riksarkivet. Filmer finns också tillgängliga på Regeringskansliets Youtubekanal.

Vartannat år granskar OECD sina medlemsländers ekonomier med fokus på strukturfrågor samt utvecklingen på medellång sikt. Syftet är att diskutera och ge råd om centrala ekonomisk-politiska frågor.

OECD-rapporten publiceras i anslutning till pressträffen.

Presskontakt

Henrik Nyström
Presskommunikatör, Finansdepartementet
Mobil 073 800 41 72
e-post till Henrik Nyström
Niklas Gillström
Pressekreterare hos finansminister Elisabeth Svantesson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-141 14 79
e-post till Niklas Gillström