Pressmeddelande från Justitiedepartementet

Gunnar Strömmer och Maria Malmer Stenergard reser till Spanien för informellt RIF-möte

Publicerad

Den 20–21 juli deltar justitieminister Gunnar Strömmer och migrationsminister Maria Malmer Stenergard på ett informellt ministermöte för rättsliga och inrikes frågor (RIF) i Spanien. Mötet är det första på ministernivå på RIF-området under Spaniens ordförandeskap.

Den sista juni lämnade Sverige ifrån sig ordförandeskapsklubban i EU:s ministerråd, efter sex månader som ordförande. Den 1 juli tog Spanien över som ordförandeland, och leder därmed detta informella ministermöte för rättsliga och inrikes frågor (RIF).

EU:s justitie och inrikesministrar möts i staden Logroño. På dagordningen för mötet står kampen mot den organiserade brottsligheten, situationen i Ukraina, brottsbekämpande myndigheters tillgång till information samt hur EU ska arbeta för att förhindra och vid behov hantera stora migrationsflöden. För mer information och eventuella intervjuförfrågningar, kontakta respektive pressekreterare.

Presskontakt

Caroline Opsahl
Pressekreterare hos justitieminister Gunnar Strömmer
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-141 15 42
e-post till Caroline Opsahl
Erik Engstrand
Pressekreterare hos migrationsminister Maria Malmer Stenergard
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-141 14 87
e-post till Erik Engstrand