Pressmeddelande från Arbetsmarknadsdepartementet

Lars Lööw blir vikarierande generaldirektör och chef för Arbetsförmedlingen

Publicerad

Regeringen har i dag utsett Lars Lööw till vikarierande generaldirektör och chef för Arbetsförmedlingen.

Lars Lööw är för närvarande överdirektör för Arbetsförmedlingen. Han får rollen som vikarierande generaldirektör från och med den 18 september till dess att en ny generaldirektör och chef tillträder sin anställning. Regeringen kommer inom kort att utlysa anställningen som generaldirektör och chef för Arbetsförmedlingen.

Nuvarande generaldirektör och chef Maria Mindhammar har av regeringen utsetts till generaldirektör och chef för Migrationsverket.

– Maria Mindhammar har på ett förtjänstfullt sätt lett Arbetsförmedlingen genom den reformering av myndigheten som påbörjades under förra mandatperioden. Jag vill tacka henne för hennes insatser och önska lycka till i det nya uppdraget, säger arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson.

Presskontakt

Christoffer Heimbrand
Pressekreterare hos arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-112 11 47
e-post till Christoffer Heimbrand