Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Justitiedepartementet

Gunnar Strömmer deltar i Nordiska ministerrådets möte i Reykjavik

Publicerad

Måndag den 18 september möts de nordiska justitieministrarna på Island för ett ministerrådsmöte. Där kommer de bland annat att diskutera ungdomskriminalitet, organiserad brottslighet och våld i nära relationer. Från Sverige deltar justitieminister Gunnar Strömmer.

När de nordiska justitieministrarna möts i Reykjavik kommer flera ämnen att diskuteras, bland annat ungdomsbrottslighet, våld i nära relationer och användandet av genetisk släktforskning i brottsbekämpande verksamhet. Justitieministrarna kommer även att få en rapportering om det pågående arbetet i den nordiska arbetsgruppen mot människohandel.

På Sveriges initiativ kommer även ett kunskaps- och erfarenhetsutbyte att äga rum om korruption och annan otillåten påverkan som utövas av aktörer och grupperingar inom den organiserade brottsligheten.

För mer information och intervjuförfrågningar, kontakta pressekreteraren.

Presskontakt

Erica Wide
Pressekreterare hos justitieminister Gunnar Strömmer
Mobil 076-149 67 87
e-post till Erica Wide

Nordiska ministerrådet

Nordiska ministerrådet är de nordiska regeringarnas officiella samarbetsorgan. Ministerrådet består av de fem nordiska länderna samt Grönland, Färöarna och Åland. Ordförandeskapet roterar mellan de fem medlemsländerna för ett år i taget. 2023 är Island ordförande och 2024 kommer Sverige att ta över ordförandeskapet.

Laddar...