Pressmeddelande från Utbildningsdepartementet

Mats Persson besöker utbildningscenter för solcellsinstallatörer

Publicerad

I dag, onsdag den 6 september, deltar utbildningsminister Mats Persson vid invigningen av Svea Solars nya utbildningscenter i Sollentuna. Ministern kommer även testa på jobbet som solcellsinstallatör.

Tid:
Plats: Bergkällavägen 35A i Sollentuna

Praktisk information: Tid för intervju finns, vid intresse kontakta pressekreterare Agnes Eklund.

I takt med den gröna omställningen har intresset för solenergi ökat i Sverige och behovet av solcellsinstallatörer bedöms växa kraftigt framöver. Solenergibolaget Svea Solar har flera utbildningscenter runt om i Europa där de utbildar nya solcellsinstallatörer. Nu öppnar bolaget ett nytt utbildningscenter i Sollentuna där alla moment för att göra säkra och effektiva installationer ingår. Förra året utbildade Svea Solar över 360 personer i Sverige.

Presskontakt

Agnes Eklund
Pressekreterare hos utbildningsminister Mats Persson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-142 63 78
e-post till Agnes Eklund