Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Socialdepartementet

Sjukvårdsministern besöker Göteborg och AstraZeneca

Publicerad

Den 14 maj reser sjukvårdsminister Acko Ankarberg Johansson till Göteborg för att medverka vid Vitalis-konferensen och besöka AstraZeneca.

Sjukvårdsministern kommer att vara en av huvudtalarna under konferensen Vitalis och tala på temat om hälso- och sjukvård ur ett beredskapsperspektiv.

I Göteborg kommer sjukvårdsministern också att besöka AstraZeneca för samtal om Sveriges och EU:s konkurrenskraft, kliniska prövningar samt tillgången till läkemedel.

Just nu pågår förhandlingar om EU:s läkemedelslagstiftning. Regeringen står bakom förslagets övergripande syften för att förbättra tillgång och tillgänglighet till läkemedel, främja forskning och utveckling av nya läkemedel till rimligt pris. Däremot har regeringen tagit ställning för att dataskyddstiden inte bör kortas jämfört med i dag.

– För Sverige är det viktigt att förbättra tillgång och tillgänglighet till läkemedel, främja forskning och utveckling av nya läkemedel. Allt detta till en rimlig kostnad. Vi behöver säkerställa tillgången till såväl nya som äldre läkemedel och terapier, säger sjukvårdsminister Acko Ankarberg Johansson.

Under eftermiddagen kommer sjukvårdsministern även att delta i ett partiarrangemang.

För mer information och intervjuförfrågningar kontakta pressekreterare Joel Apelthun.

Presskontakt

Joel Apelthun
Pressekreterare hos sjukvårdsminister Acko Ankarberg Johansson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-127 93 94
e-post till Joel Apelthun
Laddar...