Hoppa till huvudinnehåll
Rapport från Kulturdepartementet

Sammanställning av synpunkter som internationella övervakningsorgan framfört avseende situationen för mänskliga rättigheter i Sv Diarienummer: A2011/2469/DISK

Publicerad Uppdaterad

Synpunkter om situationen för de mänskliga rättigheterna i Sverige, framförda av internationella övervakningsorgan.

Ladda ner:

En kartläggning ska göras av hur situationen ser ut i Sverige när det gäller mänskliga rättigheter.

Kartläggningen ska bland annat grundas på rekommendationerna från den granskning av Sverige som genomfördes av FN:s råd för mänskliga rättigheter i maj 2010, tillsammans med andra rekommendationer och synpunkter som olika internationella övervakningskommittéer riktat mot Sverige.

De domar, synpunkter och rekommendationer som internationella övervakningsorgan lämnat om hur Sverige följer och arbetar med sina internationella åtaganden om mänskliga rättigheter utgör ett centralt underlag för denna kartläggning.

Syftet med kartläggningen är att belysa vilka brister och förbättringsområden som kan finnas vad gäller respekten och arbetet för mänskliga rättigheter i Sverige.

Kartläggningen utgör ett underlag för den skrivelse om det fortsatta systematiska arbetet för de mänskliga rättigheterna i Sverige som regeringen aviserat ska överlämnas till riksdagen under mandatperioden.  

Laddar...