Hoppa till huvudinnehåll
Statens offentliga utredningar från Kulturdepartementet

Om välfärdens gränser och det villkorade medborgarskapet SOU 2006:37

Publicerad Uppdaterad

Rapport av Utredningen om makt, integration och strukturell diskriminering.

Ladda ner:

Betänkandet innehåller följande kapitel: Välfärd, medborgarskap och diskriminering Paulina de los Reyes Utrikesfödda och svenskfödda föräldrars föräldrapenninganvändande Ann-Zofie Duvander & Stina Eklund "Invandrare" i svensk hiv- och aidspolicy 1985-2005: Från kulturpluralism till neo-assimilering Anna Bredström Den generella äldrepolitiken och den selektiva äldreomsorgen - om kön, klass, etnicitet och åldrande i Sverige Helene Brodin Trösklar och gränshinder på bostadsmarknaden Marie Nordfeldt och Lars-Erik Olsson Avvikande eller osynlig - rasifierande praktiker i familjerättssekreterares hantering av fäders våld Maria Eriksson Svenska välfärdssvar på etnicitet: intersektionella perspektiv på barn och barnfamiljer Keith Pringle Den belägrade Andra och undantagstillståndets förtryck - erfarenheter av etnisk diskriminering i möte med polisen Urban Ericsson Territorialiserad mänsklighet: irreguljära immigranter och det nakna livet Shahram Khosravi
Laddar...