Hoppa till huvudinnehåll
Regeringsuppdrag från Arbetsmarknadsdepartementet

Uppdrag till Migrationsverket att ta fram förslag till revidering av antal nyanlända som ska omfattas av anvisningar till kommuner och fördelning på länsnivå för 2017 Diarienummer: A2016/02455/I

Publicerad Uppdaterad

Regeringen ger Migrationsverket i uppdrag att utifrån senast tillgängliga prognos föreslå en sänkning av det antal nyanlända som ska omfattas av anvisningar till kommuner under 2017.

Ladda ner:

Utgångspunkten vid en ny fördelning på länsnivå ska vara att de kommuner som har planerat för ett högre mottagande enligt de tal som redan beslutats för 2017 bör kunna behålla sina tidigare tal.

Vid beräkningen av fördelningen på länsnivå ska mottagandet av nyanlända som bosatt sig på egen hand få större genomslag så att det vid fördelningen av anvisningar tas mer hänsyn till de kommuner som tagit ett stort ansvar för det totala mottagandet.

Uppdraget ska genomföras i samråd med Arbetsförmedlingen och länsstyrelserna och efter inhämtande av synpunkter från Sveriges Kommuner och Landsting. Migrationsverket ska redovisa förslagen och de överväganden som gjorts till Regeringskansliet (Arbetsmarknadsdepartementet) senast den 24 januari 2017.

Laddar...