Hoppa till huvudinnehåll

Costa Rica

Sveriges totala export till Costa Rica uppgick till 299 miljoner SEK under 2021 och importen nådde 81 miljoner SEK under samma år. Exporten bestod främst av strömställare och kontakter, bilar samt varor av spannmål och importen bestod främst av frukt och nötter samt elektronrör och halvledare. Bland de svenska företag som har egna kontor i Costa Rica återfinns ABB, Ericsson, NCC, SCA och Accenture. Lokala representanter med varierande grad av aktivitet finns för bl.a. Atlas Copco, De Laval, Electrolux, Elof Hansson, Oriflame, Scania, Sandvik, Volvo Construction, Volvo personbilar och Volvo lastvagnar.

Ett associeringsavtal mellan EU och Centralamerika trädde i kraft i Costa Rica 2013. Associeringsavtalet utgörs av tre pelare: politisk dialog, utvecklingssamarbete och frihandel.

Sedan 2021 bedriver regeringen en femårig regional strategi omfattande 1 miljard SEK för Sveriges utvecklingssamarbete med Latinamerika. Med den nya strategin ökar Sverige sitt engagemang i Latinamerika inom prioriterade områden som demokrati, mänskliga rättigheter, rättsstatens principer, jämställdhet, miljö- och klimat samt migration. Denna strategi innefattar även Costa Rica.

Sveriges ambassadör i Guatemala är sidoackrediterad till Costa Rica. Sverige har ett honorärkonsulat i San José.

Visum

UD svarar inte på frågor om visum till andra länder. För information om visumregler kontakta det aktuella landets ambassad.
För information om visum till Sverige hänvisas till Migrationsverkets webbplats.

Sveriges förbindelser med omvärlden

Sverige har en lång tradition av aktiv utrikespolitik, med omfattande och nära bilateralt och multilateralt samarbete, såväl i vår del av världen som globalt.

Innehåll om Costa Rica

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 4 träffar.

Laddar...