Hoppa till huvudinnehåll

Kirgizistan

Sverige har en god men relativt begränsat bilateral relation med Kirgizistan. I dialogen med Kirgizistan ser Sverige främjande av demokrati, öppenhet och jämställdhet som några av de viktigaste frågorna.

Samarbetet med Kirgizistan och Sveriges engagemang för landets utveckling sker i hög grad genom arbetet inom EU, som under 2019 antog en ny strategi för Centralasien. Den nya strategin ersätter en tidigare strategi från 2007 och anpassar EU:s politik till de nya möjligheter som växer fram i regionen. Sverige stödjer också multilaterala organisationer som är verksamma i Centralasien.

Sveriges ambassadör till Kirgizistan är baserad i Stockholm. Ett svenskt honorärkonsulat finns i Kirgizistans huvudstad Bisjkek sedan 2003. Det senaste officiella besöket från Kirgizistan ägde rum 2002, då dåvarande president Askar Akajev besökte Sverige. Dåvarande utrikesminister Ann Linde besökte Kirgizistan i april 2021 i samband med Sveriges ordförandeskap i Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa (OSSE). Besök mellan Sverige och Kirgizistan genomförs även på arbetsnivå.

Visum

UD svarar inte på frågor om visum till andra länder. För information om visumregler kontakta det aktuella landets ambassad.
För information om visum till Sverige hänvisas till Migrationsverkets webbplats.

Sveriges förbindelser med omvärlden

Sverige har en lång tradition av aktiv utrikespolitik, med omfattande och nära bilateralt och multilateralt samarbete, såväl i vår del av världen som globalt.

Innehåll om Kirgizistan

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 5 träffar.

Laddar...