Innehållet publicerades under perioden 3 oktober 2014 till den 20 januari 2019.

Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde

Mellan den 21 januari 2019 och den 1 oktober 2019 var han civilminister.

Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde

Mellan den 21 januari 2019 och den 1 oktober 2019 var han civilminister.

Pressmeddelande från Finansdepartementet

Sven-Erik Österberg ny landshövding i Stockholms län

Publicerad

Regeringen har idag utsett Sven-Erik Österberg till ny landshövding i Stockholms län. Hans förordnande som landshövding och chef för Länsstyrelsen i Stockholms län gäller från och med den 1 februari 2018 till och med den 28 februari 2022.

- Sven-Erik Österberg har en bred erfarenhet och engagemang i många frågor, och har lett arbetet på länsstyrelsen i Norrbotten under de senaste fem åren. Sven-Erik har en gedigen erfarenhet av ledarskap och det är glädjande att regeringen beslutat att utse honom till landshövding i Stockholms län, säger Ardalan Shekarabi.

Sven-Erik Österberg är född 1955. Han är sedan oktober 2012 landshövding i Norrbottens län. Sven-Erik Östberg var riksdagsledamot för Socialdemokraterna 1994–2012 förutom under åren 2004–2006 då han var biträdande finansminister. Under sin tid i riksdagen har han bland annat varit ordförande i arbetsmarknadsutskottet och finansutskottet samt gruppledare för Socialdemokraterna.

- Efter fem intressanta och lärorika år i Norrbotten känns det nu mycket spännande att ta sig an uppdraget att leda Länsstyrelsen i Stockholms län. Det som sporrar är naturligtvis att få arbeta med ett län med mycket stark tillväxt och utveckling, men där det också finns utmaningar som måste hanteras. Här tänker jag särskilt på bostads- och trafikfrågor som ständigt kräver engagemang och nya lösningar, säger Sven-Erik Österberg.

 

Presskontakt

Matilda Glas
Pressekreterare hos civilminister Ardalan Shekarabi
Telefon (växel) 08-405 10 00

Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde

Mellan den 21 januari 2019 och den 1 oktober 2019 var han civilminister.

Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde

Mellan den 21 januari 2019 och den 1 oktober 2019 var han civilminister.