Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Justitiedepartementet

Ny generaldirektör för Rättsmedicinalverket

Publicerad

Regeringen har i dag beslutat att utse Lars Werkström till generaldirektör och chef för Rättsmedicinalverket. Han tillträder anställningen den 1 september 2018.

Regeringen har i dag utsett Lars Werkström till generaldirektör och chef för Rättsmedicinalverket som är en expertmyndighet inom rättsväsendet. Rättsmedicinalverket arbetar bland annat med brottsutredningar på uppdrag av polis, åklagare, domstolar och kriminalvård. Verksamheten är indelad i rättsgenetik, rättskemi, rättsmedicin och rättspsykiatri och finns på sex orter runt om i landet.


Lars Werkström arbetar sedan 2012 som rättschef vid Åklagarmyndigheten. Under perioden 2003–2012 tjänstgjorde han som internationell chefsförhandlare och sedermera ambassadör i Justitiedepartementet. Han har även varit bland annat chef för EU-enheten i samma departement. Lars Werkström har dessutom haft uppdrag som särskild utredare i Utredningen om genomförande av vissa straffrättsliga åtaganden för att förhindra och bekämpa terrorism.

Presskontakt

Sofie Rudh
Pressekreterare hos justitie- och inrikesminister Morgan Johansson
Telefon 08- 405 27 37
Mobil 072-5457421
e-post till Sofie Rudh