Pressmeddelande från Socialdepartementet

Lena Hallengren tar emot slutbetänkande från tolktjänstutredningen

Publicerad

Tisdag den 15 mars tar socialminister Lena Hallengren emot slutbetänkandet från 2020 års tolktjänstutredning av regeringens särskilda utredare Malin Ekman Aldén. Tolktjänsten är en samhällsservice för döva, hörselskadade och personer med dövblindhet. Utredaren har haft uppdraget att ta fram en handlingsplan för en långsiktig utveckling av tolktjänsten. I samband med överlämnandet hålls en pressträff där utredningens förslag presenteras.

Tid:
Plats: På plats och digitalt. Föranmälda journalister kan delta på plats vid pressträffen i Lilla Pressrummet, ingång Karduansmakargatan/Rödbodgatan eller digitalt via Zoom.

Obligatorisk föranmälan senast tisdag 15 mars kl 12.30 via formuläret. Presslegitimation krävs och skickas via e-post Boris Vasic, se kontaktuppgifter. Inpassering från kl. 13.00. Deltagande sker i mån av plats. Under pressträffen kommer de som är på plats i Lilla Pressrummet vara de som först ställer frågor och genomför enskilda intervjuer. Journalister som deltar digitalt kommer att få praktisk information via mejl.

Anmälningstiden har gått ut.

Presskontakt

Sofia Brändström
Pressekreterare hos socialminister Lena Hallengren
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-065 16 12
e-post till Sofia Brändström
Boris Vasic
Presskommunikatör
Telefon 08- 405 51 48
e-post till Boris Vasic

Webb-tv

Du kan följa sändningen direkt eller se den i efterhand på regeringen.se eller på Regeringskansliets Youtubekanal.