Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Utbildningsdepartementet

Utredningen om ökat statligt ansvar för skolan presenterar sitt betänkande

Publicerad

I dag, måndag den 7 november, tar skolminister Lotta Edholm emot slutbetänkandet från Utredningen om ökat statligt ansvar för skolan. I samband med överlämningen hålls en pressträff med skolministern Lotta Edholm och den särskilde utredaren Thomas Persson.

Tid:
Plats: På plats eller digitalt. Föranmälda journalister kan delta på plats i Lilla pressrummet, kvarteret Loen, ingång Jakobsgatan 24 eller digitalt via Zoom. Inpassering från kl. 13.00.

Praktisk information: Obligatorisk föranmälan senast 7 november kl. 12.30 via e-post till Ellen Pileblad, se presskontakt nedan. Ange namn, redaktion och om du är reporter eller fotograf. Skicka också med presslegitimation. Deltagande sker i mån av plats. Under pressträffen kommer journalister som deltar på plats att först få ställa frågor och genomföra enskilda intervjuer. Journalister som deltar digitalt kommer att få praktisk information via mejl.

Ladda ner:

Utredningen om ökat statligt ansvar för skolan har haft i uppdrag att ta fram ett besluts- och kunskapsunderlag för ett statligt huvudmannaskap eller ökat statligt ansvar för skolan i syfte att skapa bättre förutsättningar för en mer likvärdig skola av hög kvalitet.

Presskontakt

Ellen Pileblad
Presskommunikatör, Utbildningsdepartementet
Telefon (växel) 08-405 10 00
Ellen Kult
Pressekreterare hos skolminister Lotta Edholm
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-140 15 28
e-post till Ellen Kult
Laddar...