Pressmeddelande från Finansdepartementet

Civilministern leder möte för EU:s digitaliseringsministrar i Luxemburg

Publicerad

Fredagen den 2 juni samlas EU:s digitaliseringsministrar i Luxemburg för att delta vid Telekommunikationsrådet (TTE-rådet). Vid mötet kommer ministrarna bland annat att diskutera framtiden för konnektivitetssektorn. Mötet leds av civilminister Erik Slottner.

– Jag ser fram emot att träffa kollegor inom EU för att diskutera frågor som driver den digitala omställningen framåt. Det är viktigt för utvecklingen av Europas konkurrenskraft och ligger helt i linje med det svenska ordförandeskapets prioriteringar, säger civilminister Erik Slottner.

Vid rådsmötet kommer det svenska ordförandeskapet redogöra för läget i de pågående förhandlingarna av förordningen om gigabitinfrastruktur, akten om ett interoperabelt Europa och cyberresiliensakten. Ministrarna kommer även ha en diskussion om framtiden för konnektivitetssektorn.

Presskontakt

Michaela Binning
Pressekreterare hos civilminister Erik Slottner
Telefon (växel) 08-405 10 00