Pressmeddelande från Försvarsdepartementet

Inbjudan till pressträff efter försvarsministermöte mellan de nordiska och baltiska länderna

Publicerad

Den 23 november bjuder försvarsminister Pål Jonson in till en pressträff i samband med mötet med försvarsministrarna från de nordiska och baltiska länderna på Karlbergs slott.

Tid:
Plats: Karlbergs slott, Solna.

Praktisk information: Obligatorisk föranmälan senast måndag den 20 november kl. 13.00 via e-post till Niklas Forsström, se presskontakt. Ange namn, redaktion, i vilken funktion du vill delta (reporter eller fotograf). Du behöver också i anmälan redovisa presslegitimation, personnummer och kopia på pass om du inte är svensk medborgare.

Inpassering från kl. 11:15 (60 minuter före pressträffen börjar) Deltagande sker i mån av plats.

De nordiska försvarsministrarna kommer träffas på onsdagen den 22 november för ett ministermöte inom ramen för Nordefco. På torsdagen den 23 november ansluter de baltiska försvarsministrarna för ett möte i nordisk-baltisk krets. 

På Nordefco-mötet, onsdag, kommer ministrarna bland annat att diskutera det försvars- och säkerhetspolitiska läget i regionen. De kommer även att avhandla olika aspekter av det nordiska försvarssamarbetet.  

På torsdagen kommer bland annat kritisk infrastruktur, stödet till Ukraina och säkerhetssituationen i Norden och i Östersjön att avhandlas. 

Presskontakt

Niklas Forsström
Presskommunikatör
Mobil 072-224 88 28
e-post till Niklas Forsström
Johan Hjelmstrand
Pressekreterare hos försvarsminister Pål Jonson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-126 69 22
e-post till Johan Hjelmstrand