Hoppa till huvudinnehåll

Ordning i skolsystemet

Skolan måste tillbaka till grunderna. Vi behöver mer ordning i klassrummet och mer ordning i skolsystemet. Vi behöver återupprätta en stark kunskapsskola med fokus på faktakunskaper och förmågor som att läsa, skriva och räkna. Vi behöver en trygg skola med tydliga förväntningar. Det är bra för alla – och särskilt för de barn som behöver skolan mest.

Ansvariga departement
Utbildnings­departementet
  • Det behövs mer ordning i skolsystemet

    Foto: Johnér Bildbyrå

    Regeringen vill ha ett skolsystem med betydligt skärpta krav på fristående skolor och förskolor, ett system där betygen går att lita på och där varken vinst eller religion går före elevernas rätt till en utbildning av hög kvalitet. Orättvisa betyg måste upphöra. För att förtroendet för skolsystemetet ska öka måste betyg och meritvärden i grundskolan och på gymnasial nivå rättvist spegla elevernas kunskaper. Statens ansvar för skolan behöver stärkas för att resurserna i högre utsträckning ska fördelas utifrån kommunala och fristående huvudmäns olika ansvar, förutsättningar och behov.

    Med ordning på skolsystemet får vi en skola där elever får en utbildning av hög kvalitet oavsett var i landet de bor och rättvisa betyg oavsett vilken skola de går på eller vilken lärare som satt dem.

Regeringens prioritering: Skola

  • Skolan ska tillbaka till grunderna
  • Det behövs mer ordning i klassrummet
  • Det behövs mer ordning i skolsystemet

Genomförda åtgärder

Här kan du läsa om hur regeringen, i samarbete med Sverigedemokraterna, arbetar med att utarbeta och genomföra politiska reformer för att utveckla den svenska skolan.

Innehåll om ordning i skolsystemet

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 14 träffar.

Laddar...