Hoppa till huvudinnehåll
Regeringsuppdrag från Kulturdepartementet

Uppdrag till Statistiska centralbyrån att ta fram en rikstäckande områdesindelning för statistisk uppföljning av socioekonomisk segregation Diarienummer: Ku2018/01729/D

Publicerad

Regeringen uppdrar åt Statistiska centralbyrån (SCB) att ta fram en rikstäckande områdesindelning för statistisk uppföljning av socioekonomisk segregation. Uppdraget ska genomföras i samarbete med Delegationen mot segregation (Delmos).

Ladda ner:

För att följa utvecklingen av segregation i Sverige och för att kunna följa upp regeringens långsiktiga strategi för att minska och motverka segregation på ett ändamålsenligt sätt, finns ett behov av att utveckla SCB:s befintliga områdesindelning och statistik så att socioekonomiska förhållanden kan redovisas på stadsdelsnivå i hela landet.

Uppdraget ska redovisas till Regeringskansliet (Kulturdepartementet) i form av en delrapport senast den 15 maj 2019 och en slutrapport senast den 16 december 2019.

Laddar...