Ebba Busch

Ebba Busch

Energi- och näringsminister samt vice statsminister

Näringsdepartementet

Vice och ställföreträdare för statsministern

Energi- och näringsminister Ebba Busch har av statsminister Ulf Kristersson utsetts till vice statsminister och ställföreträdare för statsministern.

Regeringen och statsråden i sociala medier

Länkar till konton i sociala medier som Regeringskansliet ansvarar för och andra konton som statsråden använder finns här:

Aktuellt från Ebba Busch

 • Regeringen remitterar förordning för utbetalning av elstöd

  Regeringen remitterar en förordning för hur utbetalningarna av högkostnadsskyddet kommer att ske. Stödet kommer i ett första steg att betalas ut till hushållen och planen är att utbetalningarna påbörjas under februari 2023 om inget oförutsett inträffar. Detta framkom under en pressträff som energi- och näringsminister Ebba Busch och äldre- och socialförsäkringsminister Anna Tenje höll onsdagen den 30 november tillsammans med Försäkringskassans generaldirektör Nils Öberg och Svenska kraftnäts ställföreträdande generaldirektör Peter Wigert.

 • Nya diskussioner om krisåtgärder på extrainsatt energiministermöte

  En man iförd mörk kostym, ljusblå skjorta och mörkröd slips står framför en grå vägg.
  Vid det extrainsatta energirådsmötet den 24 november representerades Sverige av Daniel Liljeberg, statssekreterare hos energi- och näringsminister Ebba Busch. Kristian Pohl AB/Regeringskansliet

  EU:s energiministrar möttes i Bryssel den 24 november för fortsatta diskussioner om krisåtgärder för att hantera de höga energipriserna på den europeiska marknaden. Statssekreterare Daniel Liljeberg representerade Sverige vid mötet.

 • Hållbart byggande i trä i fokus på Into the Woods

  Ebba Busch och Sanna Marin
  Vice statsminister Ebba Busch och Finlands statsminister Sanna Marin under evenemanget Into the Woods. Foto: Lauri Heikkinen/finska regeringskansliet

  Vice statsminister Ebba Busch deltog på Into the Woods i Finland. Evenemanget är en del av initiativet Ett nytt europeiskt Bauhaus som samlar europeiska beslutsfattare för diskussioner om hållbar utveckling och skogens betydelse för den byggda miljön.

Innehåll från Ebba Busch

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 25 träffar.