Hoppa till huvudinnehåll

Zimbabwe

De bilaterala relationerna mellan Sverige och Zimbabwe går tillbaka till tider av betydande bistånd från Sverige till befrielserörelserna i landet.

Efter Zimbabwes självständighet 1980 utvecklades biståndet, med fokus på bland annat hälsa och utbildning. Sveriges utvecklingssamarbete i Zimbabwe kanaliseras via det civila samhällets organisationer, samt multilaterala och internationella organisationer.

Fokus för svensk bilateralt utvecklingssamarbete med Zimbabwe är mänskliga rättigheter, demokrati, rättsstatens principer och jämställdhet; miljö, klimat och hållbart nyttjande av naturresurser samt inkluderande ekonomisk utveckling. Det bilaterala biståndet styrs av en strategi som gäller under perioden 2022-2026 och omfattar sammantaget 1,65 miljarder kronor.

Sverige har en ambassad i Harare med utsända både från Utrikesdepartementet och Sida. Zimbabwe har en ambassad i Stockholm.

Visum

UD svarar inte på frågor om visum till andra länder. För information om visumregler kontakta det aktuella landets ambassad.
För information om visum till Sverige hänvisas till Migrationsverkets webbplats.

Innehåll om Zimbabwe

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 27 träffar.

Laddar...