Hoppa till huvudinnehåll

Malta

Redan år 1861 etablerade Sverige konsulära förbindelser med Malta och sedan 1874 är medlemmar av den tysk-svensk-maltesiska familjen Gollcher Sveriges honorärkonsuler i Valletta.

Fem år efter det att Malta 1964 blivit självständigt upprättade Sverige diplomatiska förbindelser med öriket. Sedan i april 2005 är den Stockholmsbaserade ambassadören vid Heliga stolen även ansvarig för Malta. Maltas relationer med Sverige sköts av en ambassadör sidoackrediterad från Valetta.

Den svenska handeln med Malta har ökat under de senaste åren, men utgör en liten del av Sveriges totala utrikeshandel. Den svenska importen från Malta uppgick år 2021 till 425 miljoner kronor. Den svenska exporten till Malta uppgick till 576 miljoner kronor år 2021, varav merparten utgörs av råvaror och industriprodukter. På senare år har framför allt flera svenska internetbaserade spelbolag etablerat sig på Malta.

Visum

UD svarar inte på frågor om visum till andra länder. För information om visumregler kontakta det aktuella landets ambassad.
För information om visum till Sverige hänvisas till Migrationsverkets webbplats.

Sveriges förbindelser med omvärlden

Sverige har en lång tradition av aktiv utrikespolitik, med omfattande och nära bilateralt och multilateralt samarbete, såväl i vår del av världen som globalt.

Innehåll om Malta

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 14 träffar.

Laddar...