Marocko

Sverige har förbindelser med Marocko sedan 1763, då ett sjöfartsavtal ingicks mellan länderna. Sverige har ambassad i Rabat sedan 1958 och Marocko har en ambassad i Stockholm sedan 1986.

Ett stort antal svenska företag finns på plats i Marocko, och bland de viktigaste exportvarorna finns trävaror och verkstadsprodukter. Importen från Marocko består bland annat i produkter för eldistribution och citrusfrukter.

Business Sweden Marocko har ett regionalt kontor i Casablanca. För uppdaterad handelsstatistik hänvisas till  Kommerskollegium

Utvecklingssamarbete med Marocko genomförs inom ramen för Regional strategi för Sveriges utvecklingssamarbete med Mellanöstern och Nordafrika. Det regionala stödet syftar till att främja stärkt demokrati och ökad respekt för mänskliga rättigheter samt en hållbar utveckling som förbättrar förutsättningarna för fred, stabilitet och frihet i regionen.

Marocko har länge varit ett populärt turistmål. Under högsäsong finns direktflyg mellan Sverige och Marrakech. 

Visum

UD svarar inte på frågor om visum till andra länder. För information om visumregler kontakta det aktuella landets ambassad.
För information om visum till Sverige hänvisas till Migrationsverkets webbplats.

Innehåll om Marocko

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 14 träffar.