Annika Strandhäll har entledigats, socialförsäkringsminister

-

Innehållet publicerades under perioden

-
Artikel från Socialdepartementet

Höjt barnbidrag

Publicerad

Nu höjs barnbidraget. För första gången sedan 2006 så höjs både barnbidraget och studiebidraget. Idag den 20 mars betalas barnbidraget ut med 200 kronor mer. Höjningen innebär att barnbidraget blir 1 250 kronor per månad och barn.

Foto: Serny Pernebjer Folio

– Genom att investera i våra barn investerar vi också i framtiden. Varje hundralapp gör verkligen skillnad för många barnfamiljer, säger Annika Strandhäll, socialminister.

Höjningen på 200 kronor gäller från 1 mars 2018 och den gäller även förlängt barnbidrag.

På samma sätt höjs studiebidraget för första gången på över tio år. Även denna höjning är 200 kronor i månaden. Höjningen genomförs den 1 juli 2018 och tillämpas på studiebidrag från den 1 mars 2018. De studerande kommer att få en retroaktiv utbetalning i juli 2018 motsvarande höjningen. Studiebidraget betalas ut till ungdomar som fyllt 16 år och studerar på grundskole- eller gymnasienivå som längst till och med vårterminen det år de fyller 20 år.

Det handlar om 1,3 miljoner familjer som får ett höjt barnbidrag eller studiebidrag.