Innehållet publicerades under perioden

-

Alkoholförsäljning förbjuds från klockan 22

Publicerad

För att förhindra ökad smittspridning av coronaviruset föreslår regeringen att alkoholförsäljning förbjuds på bland annat restauranger och barer mellan klockan 22.00 och 11.00. Förslaget, som presenterades på en pressträff med statsminister Stefan Löfven och socialminister Lena Hallengren onsdagen den 11 november, skickas nu ut på remiss.

Ladda ner:

I stora delar av landet gäller nu lokala allmänna råd. Regeringens bedömning är dock att råden inte följs i den utsträckning som är nödvändigt för att bryta smittspridningen.

Med anledning av detta föreslår regeringen att servering som avses i alkohollagen av spritdrycker, vin, starköl, och andra jästa alkoholdrycker eller alkoholdrycksliknande preparat förbjuds mellan klockan 22.00 och 11.00.

Förbudet gäller inte på särskilda boenden (till exempel äldreboenden) eller rumsservering på hotell eller minibarer på hotellrum. Förordningen föreslås träda i kraft den 20 november 2020 och gälla till utgången av februari 2021.