Helen Hellmark Knutsson har entledigats, minister för högre utbildning och forskning

-

Innehållet publicerades under perioden

-

Gabriel Wikström har entledigats, folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister

-

Regeringen utser nationell samordnare för life science

Publicerad · Uppdaterad

Regeringen har i dag fattat beslut om att utse Anders Lönnberg till nationell samordnare för life science (livsvetenskap). Samordnaren kommer att leda en expertgrupp med medlemmar från sektorns olika delar och ska även arbeta med frågor som initierats av Innovationsrådet.

– Regeringen har utsett en nationell samordnare för att stödja regeringens arbete med att stärka life science-sektorn. Det gäller inte minst samverkan mellan forskningen, näringslivet och hälso- och sjukvården, säger Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning.

– Jag ser fram emot att ta del av den erfarenhet och de idéer som Anders Lönnberg tar med sig till uppdraget, säger närings- och innovationsminister Mikael Damberg.

– I arbetet med att utveckla life science är hälso- och sjukvården central. Samarbetet mellan akademi, näringsliv och verksamheterna bidrar såväl till en bättre hälso- och sjukvård som ekonomisk utveckling och fler jobb. Min förhoppning är att Anders Lönnberg ska bidra till att stärka detta ytterligare, säger sjukvårdsminister Gabriel Wikström.

Anders Lönnberg har en bakgrund inom regeringskansliet och Stockholms Läns Landsting och kommer vara anställd på Utbildningsdepartementet. Samordnaren kommer att ha sitt uppdrag fr.o.m. 1 april t.o.m. 31 december 2015.

Kontakt

Rasmus Lenefors
Pressekreterare hos Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning
Telefon (växel) 08-405 10 00
Ann Wolgers
Pressekreterare
Telefon (växel) 08-405 10 00
Helena Paues
Tf pressekreterare hos barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér
Telefon (växel) 08-405 10 00