Innehållet publicerades under perioden 3 oktober 2014 till den 20 januari 2019

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 20 januari 2019 var hon kultur- och demokratiminister.

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 20 januari 2019 var hon kultur- och demokratiminister.

Pressmeddelande från Kulturdepartementet

Ann Follin ny överintendent och chef för Statens museer för världskultur

Publicerad Uppdaterad

Regeringen har i dag utsett museidirektören Ann Follin till ny överintendent och chef för Statens museer för världskultur. Ann Follin tillträder den 1 oktober 2015.

Ladda ner:

– Ann Follin är en djärv visionär och beprövad ledare, något som är centralt för en så viktig institution som Statens museer för världskultur. Hennes tidigare ledaregenskaper och inte minst erfarenheten av att ha jobbat med den praktiska utställningsverksamheten på Världskulturmuseet i Göteborg gör att vi efter noggranna överväganden har hittat den mest kompetenta för jobbet, säger kulturminister Alice Bah Kuhnke.

– Jag kan inte tänka mig ett viktigare uppdrag än att verka för ökad tolerans och mångfald i samhället och känner mig djupt hedrad av förtroendet att tillsammans med myndighetens medarbetare få fortsätta utveckla verksamheten vid Statens museer för världskultur, säger Ann Follin.

Ann Follin presenteras i dag på en pressträff i Stockholm och åker därefter, tillsammans med statssekreterare Per Olsson, direkt till Göteborg för att 15.30 presenteras för personalen. Efter detta, ca 16.15, finns det möjlighet för media att träffa henne för intervjuer på plats i Göteborg.
Hon kommer att nås på: 070-540 56 63.

Pressbild finns bifogad.

Information om Ann Follin

Ann Follin (f. 1962) är sedan 2008 museidirektör och chef för Tekniska museet. Innan dess var hon under sex år generaldirektör och chef för Riksutställningar. Hon har även varit utställningsledare vid Världskulturmuseet i Göteborg. Ann Follin sitter med i olika styrelser, bland annat i Arbetsgivarverkets styrelse och branschorganisationen Svenska Science Centers.

Fakta om Statens museer för världskultur

Statens museer för världskultur har till uppgift att visa och levandegöra världens kulturer, särskilt kulturer med ursprung utanför Sverige. Myndigheten ska dokumentera och belysa olika kulturers yttringar och villkor samt kulturmöten och kulturell variation, historiskt och i dagens samhälle, nationellt och internationellt. I myndigheten ingår Världskulturmuseet i Göteborg samt Etnografiska museet, Östasiatiska museet och Medelhavsmuseet i Stockholm. Myndigheten har sitt säte i Göteborg.

Kontakt

Kristoffer Talltorp
Pressekreterare hos kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke
Telefon (växel) 08-405 10 00

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 20 januari 2019 var hon kultur- och demokratiminister.

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 20 januari 2019 var hon kultur- och demokratiminister.