Annika Strandhäll har entledigats, socialförsäkringsminister

-

Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Socialdepartementet

Ann-Marie Begler blir Försäkringskassans nya generaldirektör

Publicerad

Regeringen har utsett Ann-Marie Begler till ny generaldirektör för Försäkringskassan. Begler, närmast generaldirektör för Skolinspektionen, tillträder den 1 september i år.

– En av våra största politiska utmaningar är de stigande ohälsotalen. Att bryta utvecklingen är en av regeringens mest prioriterade frågor. I det arbetet är Försäkringskassan en mycket viktig aktör. Därför är jag glad att regeringen idag har utnämnt Ann-Marie Begler till ny generaldirektör för Försäkringskassan. Ann-Marie Begler har stor vana vid att leda förändringsarbete och är en modig ledare som inte duckar för tuffa utmaningar, säger socialförsäkringsminister Annika Strandhäll.

Ann-Marie Begler efterträder Dan Eliasson. Under rekryteringsperioden har Försäkringskassans överdirektör Ann Persson Grivas varit vikarierande generaldirektör.

Om Ann-Marie Begler:

Ann-Marie Begler är sedan år 2008 generaldirektör för Skolinspektionen, och har tidigare tjänstgjort som ordförande i organisationskommittén för inrättande av Skolinspektionen, överdirektör för Rikspolisstyrelsen och Socialstyrelsen, samt som generaldirektör för Brottsförebyggande rådet.

Ann-Marie Begler är född 1954 och har en socionomexamen från Socialhögskolan i Stockholm.

 

Kontakt

Victor Harju
Pressekreterare hos socialminister Annika Strandhäll
Telefon (växel) 08-405 10 00

Genvägar