Gustav Fridolin har entledigats, Utbildningsminister

-

Innehållet publicerades under perioden

-

Helén Ängmo ny generaldirektör för Skolinspektionen

Regeringen har idag utsett Helén Ängmo till ny generaldirektör och chef för Skolinspektionen. Hon kommer närmast från en tjänst som tillförordnad chef för myndigheten.

- Genom Skolinspektionen har vi insyn i alla skolor, elever kan få stöd i att påtala missförhållanden andra kanske inte vill se och huvudmän får efter inspektion ett stöd i sitt utvecklingsarbete. Skolinspektionen fyller därför en viktig roll i det svenska skolsystemet och jag är mycket tacksam att Helén Ängmo med gedigen erfarenhet från statsförvaltning och skolområdet vill fortsätta leda myndigheten, säger utbildningsminister Gustav Fridolin.

Tidigare har Helén Ängmo bland annat varit överdirektör på Skolverket och departementsråd vid Utbildningsdepartementet.

- Skolinspektionen har en mycket viktig roll att genomföra granskning, arbeta för elevers rättigheter och genom sitt breda uppdrag bidra till skolans utveckling. Jag ser fram emot att få leda och utveckla detta betydelsefulla arbete, säger Helén Ängmo.

Helén Ängmo tillträder som generaldirektör och chef för Skolinspektionen den 25 februari.

Kontakt

Emma Stark
Pressekreterare hos utbildningsminister Gustav Fridolin
Telefon (växel) 08-405 10 00