Innehållet publicerades under perioden 3 oktober 2014 till den 20 januari 2019

Pressmeddelande från Justitiedepartementet

Mikael Ribbenvik utsedd till ny generaldirektör för Migrationsverket

Publicerad

Regeringen har idag beslutat om en ny generaldirektör för Migrationsverket.

– Mikael Ribbenvik har en lång och bred erfarenhet av myndigheten och har visat sig vara en skicklig ledare. Jag har stort förtroende för honom och är säker på att han kommer utveckla myndigheten på ett bra sätt, säger justitie- och migrationsminister Morgan Johansson.

Mikael Ribbenvik har jobbat i 18 år på myndigheten i olika befattningar, bland annat som rättschef och som operativ chef. Han var närmast före utnämningen tf generaldirektör, en tjänst som han haft sedan den 20 september 2016. Han ersätter Anders Danielsson som lämnade myndigheten för att bli chef för svenska Röda Korset.

Presskontakt

Sofie Rudh
Pressekreterare hos justitie- och migrationsminister Morgan Johansson
Telefon 08- 405 27 37
Mobil 072-5457421
e-post till Sofie Rudh