Gustav Fridolin har entledigats, utbildningsminister

-

Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Utbildningsdepartementet

Peter Fredriksson blir ny generaldirektör för Skolverket

Publicerad

Regeringen har beslutat att utse Peter Fredriksson till ny generaldirektör för Skolverket.

Peter Fredriksson kommer närmast från Södertälje kommun där han har arbetat som utbildningsdirektör.

- Vi ska bryta ojämlikheten i skolan. Skolverket spelar en central roll i detta. Vi har gett myndigheten mandat att för staten göra överenskommelser om skolutveckling med skolor med tuffa förutsättningar. Vi bygger upp stora kompetensutvecklingsprogram. Skolkommissionen föreslår att staten bygger upp regional närvaro som för resultatdialoger med varje huvudman. Denna förändring är Peter Fredriksson, med sin gedigna bakgrund från skolan och för jämlikhet, rätt person att leda, säger utbildningsminister Gustav Fridolin.  

Skolverket ska genom sin verksamhet främja att alla barn och elever får tillgång till en likvärdig utbildning och annan verksamhet av god kvalitet i en trygg miljö. Myndigheten ska bidra till goda förutsättningar för barns utveckling och lärande och till förbättrade kunskapsresultat för elever.

Presskontakt

Hanna Hessling
Pressekreterare hos utbildningsminister Gustav Fridolin
Telefon (växel) 08-405 10 00