Ardalan Shekarabi har bytt ansvarsområde, civilminister

-

Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Finansdepartementet

Björn O. Nilsson ny landshövding i Norrbottens län

Publicerad

Regeringen har idag utsett Björn O. Nilsson till ny landshövding i Norrbottens län. Hans förordnande som landshövding och chef för Länsstyrelsen i Norrbottens län gäller från och med den 1 juni 2018 till och med den 31 januari 2021.

- Björn O. Nilsson har bred erfarenhet från forskning, näringsliv och civilsamhälle samt gedigen erfarenhet av ledarskap från flera olika delar av samhället. Det är glädjande att regeringen beslutat att utse honom till landshövding i Norrbottens län, säger civilminister Ardalan Shekarabi.

Björn O. Nilsson disputerade i biokemi vid Kungliga Tekniska Högskolan och var mellan 2008 och 2017 VD för Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA). Under hans tid som VD för IVA startades den regionala noden IVA Nord med säte i Luleå. Björn O. Nilsson är sedan 2016 ordförande i Svenska Friidrottsförbundet och sedan 2017 ordförande i Stiftelsen för Strategisk Forskning (SSF).

- Jag är mycket glad att utses till landshövding för Norrbottens län. Jag anser att det är den mest spännande delen av Sverige med stora möjligheter tack vare en stark kultur, stora naturtillgångar och en stark innovationskraft, säger Björn O. Nilsson.

Presskontakt

Matilda Glas
Pressekreterare hos civilminister Ardalan Shekarabi
Telefon (växel) 08-405 10 00