Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Näringsdepartementet

Vinnova får ny generaldirektör

Publicerad

Regeringen har beslutat att utse Darja Isaksson till generaldirektör för Vinnova (Verket för innovationssystem). Hon kommer närmast från rollen som konsult och digital strateg. Hon tillträder sin befattning den 20 augusti 2018.

Darja Isaksson har lång chefserfarenhet från den privata sektorn. På det statliga området sitter hon bland annat som ledamot för nationella innovationsrådet, nationella samverkansprogrammet Life Science och med engagemang i RISE. Hon har såväl svensk som global förankring.

– Rekordmånga har sökt jobbet och många var också kvalificerade. Det gjorde urvalsprocessen tuff men nu är jag glad att kunna presentera Darja Isaksson som ny generaldirektör. Med sitt entreprenörsfokus och visionära ledarskap är hon rätt person att leda Vinnova, säger närings- och innovationsminister Mikael Damberg.

Darja Isakssons förordnande gäller under sex år.

Presskontakt

Daniel Ferreira
Pressekreterare hos närings- och innovationsminister Mikael Damberg
Telefon (växel) 08-405 10 00

Om Vinnova:

Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vinnovas uppgift är att främja hållbar tillväxt genom finansiering av behovsmotiverad forskning och utveckling av effektiva innovationssystem.

Vinnova stimulerar samverkan mellan företag, universitet och högskolor, offentlig verksamhet, civilsamhället och andra aktörer. Verksamheten är även inriktad på att stärka internationell samverkan.

Vinnova är en statlig myndighet under Näringsdepartementet och nationell kontaktmyndighet för EU:s ramprogram för forskning och innovation. Vinnova är också regeringens expertmyndighet inom det innovationspolitiska området. Drygt 200 personer arbetar på Vinnova.

Prenumerera på Näringsdepartementets nyheter