Peter Eriksson har entledigats, minister för internationellt utvecklingssamarbete

-

Bostads- och digitaliseringsminister

-

Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Näringsdepartementet

Peter Eriksson inviger digital satsning i Abisko

Publicerad

Lördag den 16 juni deltar bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson i invigningen av en ny app om Norrbottenfjällens statliga leder. Invigningen sker i Abisko Naturum som också har en ny utställning om fjällandskap i förändring. Svenska Turistföreningen (STF) inviger också en ny Kungsledsportal.

Tid:
Plats: Naturum Abisko

Mobilappen "Norrbottens naturkarta" har tagits fram av Länsstyrelsen Norrbotten och syftar till att digitalisera information och inspiration till Norrbottens finaste naturupplevelser. Norrbotten har fantastiska resurser med sina åtta nationalparker och 396 naturreservat samt hundratals mil vandringsleder som nu blir lätta att hitta digitalt.

I programmet medverkar även representanter från Länsstyrelsen, STF, Gabna sameby och Naturvårdsverket. Konferencier är Martin Emtenäs.

Presskontakt

Carl-Martin Vikingsson
Pressekreterare hos bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson
Telefon (växel) 08-405 10 00