Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Justitiedepartementet

Ny justitiekansler och chef för Justitiekanslern

Publicerad

Regeringen har i dag beslutat att utse Mari Heidenborg till justitiekansler och chef för Justitiekanslern. Hon tillträder anställningen den 1 september 2018. Hon kommer närmast från en anställning som justitieråd i Högsta domstolen.

Att vara justitiekansler innebär att man fungerar som "statens jurist" och bland annat har tillsyn över myndigheter, reglerar skadeståndskrav mot staten och är åklagare i tryck- och yttrandefrihetsmål.

Mari Heidenborg har en gedigen erfarenhet som domare och har även haft ett flertal utredningsuppdrag, bland annat som ordförande i 2014 års sexualbrottskommitté.

Presskontakt

Miriam Abu Eid
Pressamordnare, Justitiedepartementet
Telefon (växel) 08-405 10 00