Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Näringsdepartementet

Jon Simonsson blir ordförande i kommitté för framtidens teknik

Publicerad

Jon Simonsson har utsetts till ordförande för regeringens kommitté för samordnad och accelererad policyutveckling kopplad till den fjärde industriella revolutionens teknologier. Kommittén ska driva arbetet med att göra Sverige ledande på ansvarsfull utveckling och användning av framtidens teknologier.

Jon Simonsson kommer närmast från rollen som enhetschef för innovation, forskning och kapitalförsörjning på Näringsdepartementet och ansvarar även för regeringens utlandsbaserade innovations- och forskningsråd. Han har lång chefserfarenhet från privat sektor, bland annat som entreprenör och Vd.

-Sverige måste bli snabbare på att hantera möjligheterna med ny teknik, men också dess utmaningar kring etik, lagar och regler. Artificiell intelligens och självkörande fordon ställer sådana frågor på sin spets. Därför är jag glad att Jon Simonsson nu blir ordförande för kommittén. Jon har gedigen erfarenhet och goda kunskaper om regeringens och myndigheters arbete med samhällsutmaningar och innovation, säger Mikael Damberg, närings- och innovationsminister.

Jon Simonsson tillträder sin nya roll 1 oktober 2018.