Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde

Mellan den 21 januari 2019 och den 1 oktober 2019 var han civilminister.

Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde

Mellan den 21 januari 2019 och den 1 oktober 2019 var han civilminister.

Pressmeddelande från Finansdepartementet

Ardalan Shekarabi kallar till sig spelbranschen

Publicerad

Civilminister Ardalan Shekarabi kallar till sig spelbranschen. Samtliga licenshavare på svensk spelmarknad bjuds in för att svara på hur spelreklamen kan leva upp till lagens krav om måttfullhet och spelreformens mål om en mer hållbar spelmarknad.

Den 1 januari 2019 trädde den nya spellagen i kraft. De som nu verkar i Sverige ska ha licens och den som inte har licens ska stängas ute. 69 bolag har hittills granskats och fått licens. I den nya spellagen sägs att måttfullhet ska iakttas vid reklam för spel.

Trots den nya lagen och kravet på måttfullhet i marknadsföringen utsätts konsumenter fortsatt för aggressiv spelreklam. Mot bakgrund av detta kallar civilminister Ardalan Shekarabi till sig spelbranschen. Inbjudna är samtliga licenshavare.

- Nu vill jag träffa berörda aktörer och föra en rak diskussion för att komma till rätta med det här problemet. Vi menar allvar. Regeringen är redo att agera för att få bort den aggressiva spelreklamen om inte branschen själva hittar en lösning, säger civilminister Ardalan Shekarabi. 

Mötet kommer att äga rum den 14 februari 2019.

Presskontakt

Viktor Nyberg
Pressekreterare hos civilminister Ardalan Shekarabi
Telefon (växel) 08-405 10 00

Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde

Mellan den 21 januari 2019 och den 1 oktober 2019 var han civilminister.

Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde

Mellan den 21 januari 2019 och den 1 oktober 2019 var han civilminister.