Pressmeddelande från Miljödepartementet

Miljöminister Isabella Lövin tar emot utredningen om hållbara biobränslen inom flyget

Publicerad

Måndagen den 4 mars hålls en pressträff då den särskilde utredaren Maria Wetterstrand överlämnar utredningen om styrmedel för att främja användning av biobränsle för flyget, till miljö- och klimatminister Isabella Lövin.

Tid:
Plats: Lilla pressrummet. Observera nya lokaler. Entré från vakten vid Rödbodgatan 6.

Medtag presslegitimation.

Arkiverade filmer finns hos Riksarkivet

Här fanns tidigare en film publicerad. Filmer sparas vanligtvis i sex månader på regeringen.se. Därefter arkiveras de hos Riksarkivet. Om du vill se filmen vänligen vänd dig till Riksarkivet. Filmer som producerats efter januari 2019 finns också tillgängliga på Regeringskansliets Youtubekanal.

Utredningen innehåller bland annat en analys över hur flygets användning av hållbara biobränslen kan främjas för att bidra till övergången till ett fossilfritt energisystem och minskad klimatpåverkan.

Presskontakt

Jakob Lundgren
Pressekreterare hos miljö- och klimatminister samt vice statsminister Isabella Lövin
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 072-206 08 92
e-post till Jakob Lundgren