Ann Linde har bytt ansvarsområde, från den 10 september 2019 är hon utrikesminister.

Utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor

-

EU- och handelsminister

-
Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Ann Linde presenterade ny generaldirektör för Svenska institutet

Publicerad

Regeringen har idag utsett Madeleine Sjöstedt till ny generaldirektör för Svenska institutet. Detta meddelade utrikeshandelsminister Ann Linde på en pressträff tidigare idag.

– Sverige behöver bygga koalitioner för att driva demokratifrågor internationellt, försvara och främja de mänskliga rättigheterna och motarbeta diskriminering. Vi behöver också stärka förutsättningarna för medias oberoende och frihet på internet, stärka arbetet mot desinformation och för cybersäkerhet. Svenska institutet bidrar till dessa mål på flera sätt, inte minst genom sitt arbete mot desinformation, säger Ann Linde. 

Madeleine Sjöstedt är i botten jurist och har arbetat med mänskliga rättigheter, kulturfrågor och inom kommunikationsområdet. Under åtta år var Sjöstedt även kultur- och idrottsborgarråd i Stockholms stad.

– Jag är övertygad om att Madeleine Sjöstedt med sin långa erfarenhet är rätt person att leda Svenska institutet, säger Ann Linde.

– Jag har i mitt arbete med mänskliga rättigheter och kultur sett hur viktigt Svenska Institutet är för att stärka och säkra Sveriges relationer till omvärlden. Jag är därför hedrad och ödmjuk inför uppdraget som generaldirektör för Svenska Institutet, säger Madeleine Sjöstedt

Om Svenska institutet

Svenska institutet är en statlig myndighet som verkar för att öka omvärldens intresse och förtroende för Sverige. Genom strategisk kommunikation och utbyte inom kultur, utbildning, vetenskap och näringsliv främjar SI samarbete och långsiktiga relationer med andra länder. Verksamheten bedrivs i nära samarbete med svenska ambassader och konsulat.

Presskontakt