Pressmeddelande från Statsrådsberedningen

Göran von Sydow ny direktör för Sieps

Publicerad

Regeringen har vid dagens sammanträde beslutat att tillsätta Göran von Sydow som direktör och chef för Svenska institutet för europapolitiska studier, Sieps.

- Jag är mycket glad att Göran von Sydow har tackat ja till uppdraget att bli ny direktör för Sieps. Med sin gedigna kunskap om europapolitik och förmåga att göra forskning begriplig ser jag Göran som mycket lämpad för uppdraget och ser fram emot vårt samarbete framöver, säger EU-minister Hans Dahlgren.

Göran von Sydow är i dag tillförordnad direktör för Sieps. Han har en doktorsexamen i statsvetenskap från Stockholms universitet. Han tillträder den nya tjänsten den 17 maj 2019.

Sieps är en myndighet vars målsättning är att ta fram forskningsrapporter, analyser och annat underlag som rör utvecklingen inom EU och göra detta tillgängligt för beslutfattare på olika nivåer samt aktivt delta i och skapa internationellt forskningsutbyte när det gäller EU-frågor. Sieps ska även tillhandahålla utbildningar i ämnen som rör EU som en del av kompetensförsörjningen i offentlig verksamhet.

Presskontakt

Andreas Enbuske
Pressekreterare hos EU-minister Hans Dahlgren
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-130 58 86
e-post till Andreas Enbuske